ENGLISH
IN ENGLISH
FACEBOOK
TWITTER

JÄLKISYTYTYS

Jälkisytytys on kansanmusiikkiyhtye, jonka ohjelmisto koostuu suomalaisesta perinteisestä ja uudesta kansanmusiikista. Yhtyeessä soittavat minun lisäkseni sisareni Emilia Lajunen ja veljeni Olli Lajunen. Instrumentteina meillä on kaksi viulua, avainviulu ja harmooni. 

Aloitimme soittamisen alle 10-vuotiaina. Äiti pakkasi meidät autoon soittimien kanssa, leipoi piirakan ja ajoi Kaustiselle kansanmusiikkiopetukseen. Pääasialliset opettajamme ovat olleet kansanmusiikkityhtye Tallarin muusikot, erityisesti Ritva Talvitie ja Timo Valo. Vuosina 1993-1997 keikkailimme paljon sekä Suomessa että ulkomailla. Vuonna 1994 voitimme Mäntsälässä Sepän Soitossa pelimanniyhtyeiden nuorten sarjan ja vuonna 1995 olimme yksi Kaustisen kansanmusiikkifestivaalien juhlayhtyeistä. Samana vuonna teimme esiintymismatkan Torontoon ja Yhdysvaltoihin yhdessä Tallarin kanssa. Esiinnyimme Minnesotassa ja Michiganin osavaltiossa amerikansuomalaisten FinnFest festivaalilla.

Vuosina 1999-2011 meillä oli pitkä tauko virallisten esiintymisten suhteen. Toki koska olemme sisaruksia, yhtyeemme ei helpolla hajoa. Varmat keikat ovat sukujuhlissa, juhannuksena ja jouluna. Viime kesänä 2012 saimme kuitenkin kutsun Kaustisen kansanmusiikkifestivaalille ja soitimme pitkästä aikaa keikan Kaustisen Pelimannitalossa. Se oli mahtava kokemus. Toivon, että seuraavaan keikkaan ei mene kymmentä vuotta.

Jälkisytytys myspace: http://www.myspace.com/jalkisytytys
Emilia Lajunen: http://www.emilialajunen.com
Tallari: http://www.tallari.net/


KOTIBIOGRAFIAPRESSIKALENTERIPLAYERGALLERIAVIERASKIRJAYHTEYSTIEDOT
KIRJOITTAJAVISUAL ARTSTANGOMUSIIKKITEATTERIHATUTELINAN OLOHUONE