ENGLISH
IN ENGLISH
FACEBOOK
TWITTER


Aloin tanssia tangoa Pariisissa vuonna 2007. Opiskelin silloin kansainvälisessä Jacques Lecoq teatterikoulussa ja teimme tangosta esityksen kouluun. Kävimme tunneilla ja haastattelimme ihmisiä. Yhdessä milongassa (argentiinalaisen tangon tanssit) tapasin amerikkalaisen naisen, joka matkusti toimittajan työnsä ansiosta joka puolella maailmaa. Hän kertoi, että hänelle on aina mukanaan myös tangokengät, koska joka maassa on mahdollista mennä tanssimaan tangoa. Olin hyvin vaikuttunut ja ajattelin, että jonain päivänä minä teen samoin.

Olen tanssinut paljon erilaisia paritansseja, mutta kun aloin tanssia tangoa, minusta tuntui että olin todella löytänyt oman tanssini. Voin olla ja hengittää, voin luoda musiikkia. Voiman ja herkkyyden skaala tangossa on valtava. Musiikillinen instrumenttini on viulu ja joskus tangoa tanssiessani minusta tuntuu, että soitan viulua. 

Tango on ollut harrastukseni, mutta pikku hiljaa se on alkanut vaikuttaa myös työhöni. Ohjasin visuaalisen tangokonsertin Limits of Tango Seinäjoelle Cumbre Mundial del Tango festivaalille 2011. Teoksen musiikista vastasi Johanna Juhloa Reaktori ystävineen. Konsertti oli poikkitaiteellinen esitys, jossa yhdistyi tango, break dance ja rap. Vuonna 2010 osallistuin argentiinalaisen elokuvaohjaaja Gabriela Aparicin Tango Suomi dokumenttielokuvan kuvauksiin Buenos Airesissa.

Olen myös esiintynyt tangotanssijana muutaman kerran ja olen kiinnostunut yhdistämään tanssia teatterityöhöni. Seinäjoella Cumbre Mundial del Tango Festivaalilla 2011 oli argentiinalainen tanssija René Rodríguez, jonka tanssipari ei ollut päässyt tulemaan Seinäjoelle. Järjestäjät olivat huolissaan ja etsivät mahdollista tanssiparia hänelle. Ajatus oli niin kutkuttava, että minä ilmoittauduin vapaaehtoiseksi. Tapasimme milongassa, harjoittelimme päivän, valitsimme asut ja illalla olimme lavalla. Ja olimme siellä livemusiikin kanssa! Las Chicas del Tango soitti kappaleen Uno ja me tanssimme. Presidentti Tarja Halonen oli myös paikalla konsertissa. Hän on siis nähnyt minut tanssimassa tangoa! Rakastan tällaisia elämän ihania yllätyksiä, seikkailuja ja mahdollisuuksia.

Amerikkalainen rouva kertoi minulle myös, että joka tansseissa rakastuu. Taidan tietää mitä hän tarkoitti. Tango herättää tunteita ja jotenkin pakottaa kohtaamaan itsensä, olemaan totta. Tai ainakin se antaa siihen mahdollisuuden. Minua kiehtoo tango filosofiana ja olemisen tapana. Se on minulle mahdollisuus kasvaa suhteessa itseeni, toisiin ja maailmaan.

Tango Suomi: http://www.tangosuomi.com.ar/
Limits of tango: http://www.youtube.com/watch?v=x-v9KdGG7Xs
Johanna Juhola Reaktori: http://www.johannajuhola.net/index.html
Las Chicas del tango: http://www.laschicasdeltango.com/KOTIBIOGRAFIAPRESSIKALENTERIPLAYERGALLERIAVIERASKIRJAYHTEYSTIEDOT
KIRJOITTAJAVISUAL ARTSTANGOMUSIIKKITEATTERIHATUTELINAN OLOHUONE