ENGLISH
IN ENGLISH
FACEBOOK
TWITTER


Opiskelin nukketeatteria Turun Taideakatemiassa vuosina 1999-2004 ja fyysistä teatteria kansainvälisessä Jacques Lecoq teatterikoulussa Pariisissa 2006-2008. Olen ohjaaja ja esiintyjä. Töissäni yhdistän eri taidemuotoja ja usein esityksissäni on elävää musiikkia tai esitystä varta vasten sävellettyä musiikkia. Minua kiinnostaa poikkitaiteellinen ilmaisu ja eri ilmaisukeinojen yhteensulautuminen ja toisaalta niiden erityislaatu. Pariisissa opettajat sanoivat että teatteri on musiikkia, tehkää musiikkia. Minuun tuo lause upposi täysin. Minulle näytteleminen on musiikkia, musiikki on tanssia ja tanssi kuvia. Kokemukset eri taiteenaloilta auttavat hahmottamaan ja ymmärtämään eri ilmaisumuotoja ja menemään syvemmälle kokonaisvaltaisessa ilmaisussa ja olemisessa.

Ohjaajana oleminen on minulle kuin puutarhanhoitoa. Kuinka toteuttaa oma visio, mutta kuunnella ja hoitaa puutarhaa niin, että kaikki sen kukat kukoistavat omalla tavallaan ja tuloksena on jännittävä ja kaunis luomus kaikkien osallisten olla ja ihmetellä.

Vuonna 2005 perustin teatteriyhdistys Nukkehallitus ry:n yhdessä näyttelijä Reetta Honkakosken ja muusikko Olli Karin kanssa. Nyt mukana on myös valosuunnittelija Saija Nojonen. Nukkehallitus toimii nimensä mukaan. Välillä se toimii ja välillä se nukkuu, mutta kunnon diktaattorin tapaan teen kaikki esitykseni työryhmästä riippumatta Nukkehallituksen nimellä. Nukkehallitus on erikoistunut juuri nukketeatteria, fyysistä teatteria ja musiikkia yhdistävien esitysten toteuttamiseen. 

Ohjauksiani ovat olleet Mytty-iltamat (Seurasaaren ulkomuseo 2018), Lady Macbeth (WHS Teatteri Union 2017), Seitsemän miestä (Espoon kaupunginteatteri 2013), Alastalon salissa, Eevastiina ja lokinpoika (Seurasaaren ulkomuseo 2013), Lumikki (Tanssiteatteri Hurjaruuth 2010), Puupoika (Seurasaaren ulkomuseo 2006), Punahilkka (Tanssiteatteri Hurjaruuth 2006) ja Onnellisin mies maailmassa (Tanssiteatteri rollo 2005).

Yhdessä Saija Nojosen, muusikko Suvi Oskalan ja säveltäjä Masi Tiitan kanssa olemme luoneet kaksi visuaalista konserttia, Nainen joka harjoitteli luolassa (2006) ja Ma-te-ma-tiik-kaa hi-tau-des-ta (2010). Nämä projektit ovat olleet erinoimainen mahdollisuus tutkia eri taidemuotojen kohtaamista ja yhdessä luomista ilman yhtä erityistä ohjaajaa. Työryhmän kolmas teos Klaustrofunktionalismi toteutui keväällä 2013.

Nautin esiintymisestä tavattoman paljon. On ihana olla näyttämöllä, tuntea sen sähkö ja energia ja jakaa se yleisön ja kanssaesiintyjien kanssa. Onneksi viime aikoina siihen on ollut hyvä mahdollisuus. Elokuussa olin näyttelijänä Oslossa Johanna Raitan elokuvassa Do Somehting Beautiful. Olen esiintynyt myös musiikkiteatteri Duossa Lajunen y Castrillón. Keväällä 2014 sai ensi-illan Pikku-Prinssi Tanssiteatteri Hurjaruuthissa. Esitin teoksessa Pikku Prinssiä.

Alla oleva linkki on lyhytelokuvaan Ensayo N6. Tein sen yhdessä argentiinalaisen kuvaajan Osvaldo Poncen kanssa Buenos Airesissa lokakuussa 2010. Toinen linkki vie Jacques Lecoq koulun sivuille. 

Ensayo N6: http://vimeo.com/31932438
Jacques Lecoq: http://www.ecole-jacqueslecoq.com/en

 
KOTIBIOGRAFIAPRESSIKALENTERIPLAYERGALLERIAVIERASKIRJAYHTEYSTIEDOT
KIRJOITTAJAVISUAL ARTSTANGOMUSIIKKITEATTERIHATUTELINAN OLOHUONE