ENGLISH
IN ENGLISH
FACEBOOK
TWITTER


Pienenä minulla oli tapana olla huoneessani, kuunnella radio Ylen ykköstä ja tehdä käsitöitä. Tein  hattuja, vaatteita ja askartelin kuvia erilaisista materiaaleista kuten paperista, pahvista ja nahasta. Tämä oli minun oma pieni luova maailmani, jossa viihdyin loistavasti.

Tykkään tehdä kollaaseja ja installaatioita. Lempipuuhaani on kattaa pöytä kauniisti ja tehdä jäätelöannoksia. Ne ovat upea mahdollisuus muotoiluun ja kuvanveistoon. On kutkuttavaa kun voi ottaa viisikin litran jäätelöpakettia ja leikata ne pätkittäin tai pitkittäin tai laittaa yhdeksi isoksi keoksi ja sitten kuorruttaa hedelmillä, marjoilla, mausteilla ja suklaalla. Visuaalisten maailmojen ja kokonaisuuksien luominen on osa luontoani. Se on vahva osa työtäni myös silloin kun toimin esiintyjänä tai ohjaajana.

Olen tehnyt kaksi installaatiota Hämeenlinnan lasten taidefestivaaleille, Sirkus Kokko 2008 ja Jäävuori 2009. Vuonna 2005 kirjoitin tarinan ja tein kuvat aiheesta Mummo ja pieni poika nimeltä Aatu. Gallerian koollaasit ovat tästä tarinasta.

Keväällä 2012 olin Islannissa ja asuin vanhainkodin asuntolassa valtameren rannalla. Kokemus oli vahva. Kävelin joka päivä rannalla. Aluksi meren siivilöimä maa oli kovin musta ja likainen silmissäni. En pitänyt siitä. Mutta sitten aloin tutkia rantaa tarkemmin ja löysin paljon kiinnostavaa materiaalia: simpukoita, levää ja merimerkkejä. Ehdoton suosikkini oli ruskea levä. Kuivasin leväpaloja merimerkin päälle, ompelin yhteen ja muotoilin hatuiksi. 

Visuaalisuudessa ja myös teatterin tekemisessä minulle on tärkeää kauneus ja jännittävyys. On mahtavaa kun voi tutkia asioita ja käännellä niitä ylösalaisin. Silloin on mahdollisuus oivaltaa jotain uutta ja nähdä toisin.


KOTIBIOGRAFIAPRESSIKALENTERIPLAYERGALLERIAVIERASKIRJAYHTEYSTIEDOT
KIRJOITTAJAVISUAL ARTSTANGOMUSIIKKITEATTERIHATUTELINAN OLOHUONE